05
zo, mei
0 Nieuwe art.
Volg ons:       Nu live radio: Klik hier voor de live uitzending

Laatste radio nieuws
BURGUM - In 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van de wereld. Een status die zijn uitstraling ook in de rest van Fryslân zal hebben. RTV Kanaal 30 ziet hier een mooie aanleiding in om de roemruchte Swingnacht van Burgum nieuw leven in te blazen!  RTV Kanaal 30 ziet nu, in het kader van CH 2018, mogelijkheden om eindelijk een doorstart te maken, zij het in een iets andere vorm. Datum is bekend: zaterdag 16 juni 2018 !!!


Swingnacht
U kent de Swingnacht vast nog wel. Grote namen als Magic Frankie en Hans Dulfer, maar ook regionale bandjes, zorgden jarenlang voor een gezellige sfeer bij de plaatselijke horeca in het centrum van Burgum. De avond die elk jaar door de Jazzclub Burgum werd georganiseerd was een traditie geworden en ongekend populair. Maar de laatste jaren kwamen er steeds minder mensen op af. Nadat discotheek ‘To berch’ in 2004 ook nog eens de deuren sloten en niet meer meedeed, ontstond er nog minder animo voor de eens zo populaire Swingnacht.

Voor de Swingnacht moest ondermeer entree betaald worden om de kosten te kunnen dekken. Belangstellenden konden vooraf een button aanschaffen die als passe-partout diende voor alle locaties. Veel mensen wisten echter gratis het evenement te bezoeken doordat het aan een goede buttoncontrole aan de deur van de deelnemende horecazaken ontbrak. Tijdens de 17e editie in 2005 schoot de organisatie er financieel dan ook zo’n € 3.000 bij in. Dat betekende het einde van de Swingnacht. RTV Kanaal 30 ziet nu, in het kader van CH 2018, mogelijkheden om eindelijk een doorstart te maken, zij het in een iets andere vorm.

Plaatselijk talent
Als lokale omroep komen we vaak in aanraking met regionaal talent. Er zijn erg veel (beginnende) lokale artiesten die graag tegen een onkostenvergoeding en ‘tips’ willen optreden voor een groot publiek, maar daartoe niet de kans krijgen. Zelf zijn zij vaak (nog) niet bekend genoeg om een groot publiek te trekken en horecaondernemers zijn dan ook huiverig hen een kans te geven. Met de Swingnacht, willen we hier verandering in brengen. Een breed opgezet evenement met ‘voor elk wat wils’ op muzikaal gebied zal, gelet op het succes van de Swingnacht in het verleden, bij een breed publiek aanslaan en plaatselijk talent de kans geven die het verdient. Geen ‘grote namen’ dus, al mogen die zich natuurlijk ook aanmelden, maar na een optreden tijdens de Swingnacht kan dit zo maar anders zijn!

Geen entree
Anders dan bij de ‘oude’ Swingnacht, is de editie van 2018 gratis toegankelijk. Je hoeft dus geen button te kopen! Muntjes die bij de deelnemende horeca gekocht worden, kunnen bovendien overal worden ingeleverd. Op die manier kun je makkelijk van optreden naar optreden gaan zonder het gevoel te hebben eerst al je muntjes op te maken. Zo kun je zoveel mogelijk meemaken van de Swingnacht!

RTV Kanaal 30
RTV Kanaal 30 heeft als ‘dé lokale omrop fan ‘e Wâlden’ de vrijwilligers en techniek in huis om het evenement te promoten door bijvoorbeeld de deelnemende artiesten voorafgaande aan het evenement te interviewen in ‘Op ‘e Hichte’ en op te laten treden in de diverse muziekprogramma’s van de omroep. Van de Swingnacht zelf zal uiteraard ook uitgebreid verslag worden gedaan. Mooie bijkomstigheid is dat RTV Kanaal 30 in 2018 exact 30 jaar bestaat en de Swingnacht dat feetje natuurlijk mooi luister bij kan zetten.

Partners & sponsors
Het organiseren van de Swingnacht kan én wil RTV Kanaal 30 natuurlijk niet alleen. Doarpsbelangen en Culturele Commissie De Pleats hebben enthousiast gereageerd op onze vraag om de Swingnacht samen met ons te organiseren. Dorpsbelangen bestaat in 2018 bovendien 125 jaar en de Swingnacht past prima in het feestelijke programma dat in voorbereiding is om dit heuglijke feit te vieren. Financieel wordt de Swingnacht ondersteund door Culturele Commissie De Pleats, Dorpsbelangen, de Activiteitencommissie van de HIMBO en gemeente Tytsjerksteradiel. Uiteraard kunnen we altijd nog sponsors gebruiken. Wie in de Swingnacht net als ons ook een mooi ‘visitekaartje’ ziet kan zich dan ook bij ons melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Horeca
Het Roodhert, de Pleats en Kiehool/Glinstrastate hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Zij hebben het voortouw genomen om ook de overige horeca in Burgum enthousiast te krijgen. De kosten voor de horeca blijven beperkt: de vergoedingen voor de artiesten worden door de organisatie betaald. Horecaondernemers die de Swingnacht met ons en het publiek willen vieren, kunnen zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij ons melden. Artiesten en bands Lokale artiesten en bands die graag tegen onkostenvergoeding willen spelen op de Swingnacht, kunnen zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij ons melden. Uiteraard kunnen we niet toezeggen dat je ook daadwerkelijk een podium krijgt tijdens de Swingnacht. Samen met de deelnemende horeca zal gekeken worden naar de beste ‘match’. Maar goed: niet geschoten is natuurlijk altijd mis!  

Foto: Klaas Rozema

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121

Vandaag op de radio

Geen evenementen
Advertenties




Advertentie