×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Voetbal
HARKEMA - Harkema-Opeinde heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen 2020/2021 met 1-4 gewonnen van Oostergo. De uitslag was conform spelverhoudingen, wellicht nog een tikkeltje aan de zuinige kant. Hoewel iedereen aan Harkema-zijde vooraf had getekend voor deze uitkomst, kon de ruime overwinning niet verbloemen dat er her en der verbeterpunten zijn aan te brengen in het spel van de Harekieten. Met name de eindpass was slordig zaterdagmiddag in Ee. Aangezien de thuisploeg er helemaal niets van bakte, deerde het “De Heide” nauwelijks.

De beginfase was uitstekend van Harkema-zijde. De bezoekers lieten het balletje vlot rond gaan. Al vlot werd het strafschopgebied van de gastheren omsingeld. Het beginsignaal had nog maar net geklonken toen de bal voor de eerste maal achter Oostergo-goalie Hoekstra lag. In de derde minuut knikte Hille Postma kinderlijk eenvoudig een afgemeten voorzet van Paul van der Heide tegendraads in. De snelle voorsprong had in de twintig minuten die volgden uitgebreid moeten worden door Harkema. Hille Postma mistte kort na de openingstreffer alleen voor het Oostergo-doel toen hij door Albert Veenstra werd weggestuurd. In de 22ste minuut was Postma nog dichter bij de 0-2. Na een voorzet van Alex van der Tuin knalde Postma op de buitenkant van de kruising. Harkema was oppermachtig, maar naarmate de eerste helft vorderde werd men in balbezit steeds slordiger. Oostergo voetbalde opportunistisch. Met enkele lange knapen in het elftal, Herman Sprik als meest opvallende, is het voor een vijandelijke defensie altijd oppassen bij de hoge voorzetten vanaf de flanken. Het was soms hectisch voor het doel van André de Graaf, maar Harkema bleef redelijk eenvoudig staande.

De rust leek Harkema-Opeinde goed te doen. Nadat de tweede helft uiteen werd gezet, oogde de ploeg van trainer Jan van Dijk een stuk scherper. Albert Veenstra had pech toen hij uit een voorzet van Paul van der Heide op de lat kopte. In de 53ste minuut lag de lederen knikker wel in het net. De prima invallende Daniël Postma leverde in samenwerking met Hilbrand Benedictus goed werk af. Paul van der Heide kwam zo in balbezit. Van der Heide kapte zijn directe tegenstander uit en knalde gedecideerd raak. De punten leken toen veilig te zijn gesteld. De Wâldmannen verzuimden na het tweede doelpunt er direct een derde achteraan te bonjouren. Daniël Postma, Hilbrand Benedictus en Hille Postma slaagden er niet in hun kansen in een doelpunt om te zetten. In de 62ste minuut kreeg Oostergo zo de gelegenheid vanuit het niets weer terug in de wedstrijd te komen. Herman Sprik kon tamelijk ongehinderd raak koppen uit een voorzet van Halbe Mossel. Dat het weer spannend was, had Harkema volledig aan zichzelf te wijten. Tien minuten later leek de gelijkmaker zelfs aanstaande. Het was André de Graaf die zijn ploeg een blamage bespaarde door oog in oog met een Oostergo-aanvaller met de voet redding te brengen. Na dit moment werd de hoop aan thuiszijde vlot de grond in geboord. In de 74ste minuut lanceerde Gerard Spinder Hille Postma richting de achterlijn. Postma leverde een prima voorzet af, die door Daniël Postma vanuit de lucht de kruising werd ingejaagd. Na het derde doelpunt kreeg Harkema nog een kwartier alle gelegenheid uit te lopen naar een monsterscore. Onder andere Albert Veenstra en Ronald van der Wal raakten het aluminium. In de laatste minuut kwam er alsnog een vierde treffer. Wederom was Paul van der Heide bij het doelpunt betrokken. Van der Heide stuurde Gerard Spinder het strafschopgebied in. De Harkema-aanvoerder had oog voor de medespeler en zette de bal voor op Daniël Postma, die met een sliding de 1-4 in de boeken schoot.

Met 4 punten uit 2 wedstrijden zijn er momenteel al meer punten verzameld dan vorig seizoen het geval was na 4 duels. Wat dat betreft mag er op “De Heide” niet geklaagd worden. In voetballend opzicht is er nog vooruitgang te boeken. De hedendaagse situatie in ogenschouw genomen, is het te hopen dat Harkema-Opeinde de gelegenheid krijgt die progressie de komende weken te tonen. Vooralsnog is het kijken van wedstrijd tot wedstrijd. Dat betekent dus dat eerst de focus ligt op WTOC, dat komende zaterdag in Harkema op bezoek komt.

Foto's: Klaas Elzinga

{gallery}Luc/2020/harkop26920{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121