22
wo, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
SURHUISTERVEEN – In een aantrekkelijke wedstrijd verloor het jeugdige vlaggenschip van ’t Fean ’58 zaterdag uiterst ongelukkig van het sterke Be Quick Dokkum. De kampioenskandidaat moest alle zeilen bijzetten en mocht met de kleinst mogelijke score van 0-1 zeker niet klagen.

Kampioenenmaker Mark Bosma, na drie seizoenen ’t Fean ’58 nu hoofdtrainer bij de Dokkumers, kent de formatie van Minno van der Werff en André van der Molen van haver tot gort. Bosma liet niets aan het toeval over en bekeek onlangs de blauwhemden in het bekertoernooi. Vanaf het startsignaal van scheidsrechter Pascal Souhuwat toonde de thuisclub een voorbeeldige inzet, net als een week eerder tegen het sterke VEV ’67. De gasten creëerden zich een veldoverwicht en kregen enkele prima mogelijkheden. Een misverstand in de Feanster defensie zorgde ervoor dat verdediger Ynte Koopal de 0-1 mocht aantekenen. Even later een flinke aderlating voor de thuisclub. Rechtsachter Mayk Numan probeerde het na een blessurebehandeling nog wel maar moest zich toch laten vervangen door Edwin Notebomer. Be Quick kreeg in het vervolg van de wedstrijd enkele fraaie mogelijkheden maar ook de thuisclub liet van zich spreken en streed met veel inzet. Tot tweemaal toe claimde ’t Fean ’58 een strafschop. In de eerste situatie wuifde Souhuwat een overtreding in ‘de zestien’ op Bard Numan - terecht - weg maar het onderuithalen van René Mellema even later was het toonbeeld van een strafschop.

Het leidde er toe dat de blauwhemden in de tweede helft furieus van start gingen. Be Quick werd naar achteren gedrukt en gokte op de counter. Uit één hiervan had Danny Post kunnen en moeten scoren maar plaatste de bal naast het lege doel. De Feansters gingen onverdroten door maar misten koelbloedigheid. De beste mogelijkheid kreeg René Mellema maar het bleek lastig om de voortreffelijke doelman Niels Kuperus te passeren. En anders hielp het houtwerk een handje mee. De blauwhemden bleven baas in het veld maar moesten attent blijven. Zo kregen ook de gasten nog enkele kansen middels de snelle Frits Venema maar het bleef bij de enige treffer van Ynte Koopal. “Super jammer”, oordeelde de teleurgestelde Minno van der Werff. “Wij hebben onszelf tekort gedaan en hadden zeker een punt verdiend.” Zaterdag wacht het sterke SC Joure.

Door Henk Postma
Foto: Lisa Snip

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties
Advertentie