29
wo, juni
0 Nieuwe art.
Volg ons:       Nu live radio: Klik hier voor de live uitzending

Martin van der Velde
Maandagavond: van 20.00 tot 22.00.  Een Nieuwe Week met Martin van der Velde

Het was in het jaar 1967, "De Bostella" van "Johnny & Rijk" stond hoog in de hitparadeHet was ook het jaar dat "Martin" zijn carriere als
plaatjesdraaier begon op de diverse schoolavonden.
Via zijn toenmalige professie, etaleur-decorateur bij textielwarenhuis "Drontmann", vertoonde hij later in zijn vrije tijd z'n muzikale kunsten achter de draaitafels in het J.O.K. in Leeuwarden.
Na een talentenjacht belandde hij via discotheek "Us Mem - Bar "Q" - in Leeuwarden, later in de provincie in o.a. "Twiggy Bar" in de Westereen, "Manolito" in Kollum, "Zambezy" in Dokkum, "Don Pedro" in Franeker, "Luda Bar" in Sneek, "Monty Bar in Berlikum, in de "Vlegel"in Franeker.
Tijdens deze uitstapjes werkte hij bij Fa. Van den Akker Grammofoonplaten, eerst op de Nieuwestad en later op de Voorstreek in Leeuwarden.
Hij beëindigde zijn loopbaan in de muziek in 1982 en exploiteerde toen bijna 27 jaar het oude bedrijf van zijn inmiddels overleden vader "Marten's Cafetaria".
Toen hij hier in 2008 mee stopte en bedrijfsleider werd van een aantal filialen van het retailbedrijf "Euroland", had hij ineens weer meer vrije tijd, die hij ging opvullen met het voorbereiden en presenteren van het radoprogramma "Hitdossier" bij de lokale omroep van Leeuwarden "Mercurius".
Dat was een vier uur durend programma met muziek en informatie uit de 50/60/70/80 en 90er jaren.
Nadat "Mercurius" het veld moest ruimen stond de tijd even stil, waarna enige tijd later oud schoolkameraad en Mercuriaan, Jos Hulzinga hem mee troonde naar RTV Kanaal 30 in Burgum.
"Jos"presenteerde op de maandagavond het radioprogramma "Een Nieuwe Week" onder de naam "Jos Peeters".

Het radioprogramma met een aantal verschillende items, zoals de "Countrytrain", "Roadrocker", "Artiest van de Week" kreeg er een presentator bij in 2015.
Anno 2016 werd Het "Jos" allemaal wat teveel na een zware hartoperatie en besloot hij na 10 jaar te stoppen met zijn programma bij RTVKanaal 30.
Sedertdien doet "Martin Vandervelde" zijn best om de luisteraars van deze lokale omroep te plezieren met zijn muziekkeuze en info op die maandagavond van 20:00-22:00 uur.
Naast eerder genoemde items voegde hij er nog een paar bij, zoals "Klassiekers door Klassiekers" - "Regio Artiest" - "Eurotrack" en de "Dubbelganger".
Herhalingen van de radiouitzendingen zijn op dinsdag- en donderdagmorgen van 10:00-12:00 uur en de hele week via "Uitzending gemist".

Uitzending gemist


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertentie