22
wo, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

BURGUM - Dinsdag 6 oktober en woensdag 7 oktober vinden werkzaamheden plaats op een gedeelte van de N356, de Sintrale As. Hierdoor kan verkeer maar één rijstrook gebruiken. Dinsdag 6 oktober geldt dit voor de rijbaan vanaf de afslag De Westereen tot afslag Broeksterwâld/ Wâlterswâld (richting Dokkum) en woensdag 7 oktober voor de andere zijde (richting Nijega/Drachten).
Lees meer...

BURGUM - In de brandbrief aan het college eisen VVD en GroenLinks in de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel dat burgemeester en wethouders de verkoop van het sportcafé in de nieuwe sporthal Nije Westermar aan FC Burgum uit moet stellen. De akte voor de verkoop zou dinsdag passeren bij de notaris. Als reactie bevestigt wethouder Gelbrig Hoekstra (CDA) dat de afspraak met de notaris is uitgesteld, "omdat b. en w. nog een besluit moeten nemen over het passeren van een akte", zo bericht verslaggever Onno Falkena van Omrop Fryslân. Hoekstra kondigde dit verzoek afglopen zaterdag al aan tijdens een discussie in het radioprogrammam Op'e Hichte. Douwe Hooyenga (Chr.Unie) gaf tijdens dat interview ook al aan dat hij daar wel in mee kon gaan.
Lees meer...

HARKEMA - Afgelopen zaterdag organiseerde De Spitkeet haar jaarlijkse Fruitdag. Deze werd ondanks de coronacrisis bezocht door 150 bezoekers. Anders dan vorige jaren was het wel, maar de bezoekers hielden zich keurig aan de regels en het werd een gezellige dag. Er werd ook door menigmaal een appeltje geschild voor de langste schil.
Lees meer...

foto Facebook Noorderbreedte Bennema State

HURDEGARYP - Een medewerker van woonzorgcentrum Bennemastate in Hurdegaryp is positief getest op het coronavirus. Twaalf bewoners van de twee afdelingen waar de medewerker werkzaam is moeten in quarantaine.
Lees meer...

BURGUM - Is het omdat wij de huidige corona maatregelen zo goed in acht nemen of omdat we gewoon geluk hebben dat we dit soort van kleine evenementen nog in Burgum kunnen organiseren? Het mooist zou natuurlijk zijn dat het eerste het geval is, dat zou er op duiden dat wij het belang van de maatregelen inzien en tevens beseffen dat we zelf invloed hebben op de gevolgen van de pandemie. Laten we het er op houden dat het een combinatie is van zorg voor elkaar, voor onszelf en gelukkige geografische omstandigheden dat wij nog in een relatief veilig gebied wonen waarin, zoals gezegd kleine evenementen weer of nog mogelijk zijn.

Lees meer...

Foto: Tryntsje Nauta

BUITENPOST - Op 19 november vindt de première van de theatervoorstelling “ Ferlies yn Lockdown” plaats in Paviljoen MeM in Buitenpost. Een actueel, tragikomisch stuk met de welbekende humor uit de Friese Wouden. Over een man die de dood van zijn vrouw moet accepteren in een onzekere wereld die geteisterd wordt door een pandemie.

Lees meer...

foto Facebook De Canterlanden

GYTSJERK - Twee medewerkers van De Canterlanden in Gytsjerk zijn positief getest op Covid-19. De betreffende medewerkers hebben afgelopen week niet gewerkt.Voor de klanten die de zaak bezocht hebben is er geen risico geweest. Zo laat De Canterlanden op hun Facebookpagina weten. Volgens de richtlijnen en de GGD mag De Canterlanden open blijven. Maar uit voorzorg is besloten de zaak te sluiten tot en met dinsdag.

TYTSJERKSTRADIEL/ACHTKARSPELEN - Van 1 tot 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Daarom geeft KEaRN deze week extra aandacht aan (bestaande) activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Of het nu gaat om een mogelijkheid om samen ergens koffie te drinken, met elkaar te bewegen of elkaar online te ontmoeten: alles komt aan bod en…kom erbij!

Lees meer...

Meer artikelen...

Advertenties
Advertentie