24
wo, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Volleybal
sumar52SUMAR - Suameer vr. 1 won donderdagavond met 3-0 van BSV uit Broeksterwoude. Dat lijkt op een gemakkelijke wedstrijd, maar dat was het niet echt. Het was dat Suameer de gasten met hun prima services onder druk kon houden. Want daar had BSV geen greep op en dat betekende dat de gasten uit Broeksterwoude niet voldoende aan aanvallen toekwamen om Suameer bij te houden. Want als de opslagen even iets te gemakkelijk waren, bleken de gasten wel degelijk een prima ploeg te zijn.

Suameer verslaat BSV in attractief duel
Hij was het aanzien meer dan waard, de volleybalwedstrijd tussen Suameer vr. 1 en BSV 1 uit Broeksterwoude. Beide ploegen maakten er een attractief duel van met Suameer uiteindelijk als terechte winnaar. Terecht, omdat de Sumarder froulju aanvallend een surplus aan kracht etaleerden. Daar stond dan wel een beter blokkerend BSV tegenover, maar de gasten hadden aan het net te weinig frequentie, ze schiepen zich duidelijk te weinig kansen. En dat had dan weer veel, zo niet alles te maken met het feit dat Suameer beschikte over een sterke service, die was hard en gevarieerd en op die scherpe floaters had BSV het antwoord niet in huis. Dat hield in dat Suameer zo nu en dan servicebeurten kende die een serie punten achter elkaar opleverden. En dat schiet natuurlijk lekker op in de richting van een ruime zege in alle drie de gespeelde sets. Suameer is een van de weinige ploegen die zelf publiek meenemen naar sporthal Westermar en dat werkt, ook al zijn het geen hele 'volksstammen', wel degelijk sfeerverhogend. Van die kale grijnzende tribunes zijn nu eenmaal niet echt een ideale ambiance. Voor deze toeschouwers was het bovendien een leuke avond, ze zagen hun favorieten winnen met merendeels prima volleybal. Zelfs coach Jan Vonk toverde na afloop een vette grijns op z'n gezicht. Hij kon tevreden zijn, hij heeft dit team steeds meer naar zijn hand gezet, hij heeft de ploeg geboetseerd naar zijn ideeën op basis van zijn eigen instelling: een serieuze aanpak, gelardeerd met de nodige humor en relativering. En dat blijkt bij dit gezelschap vrouwen wonderwel te renderen.

eerste set
Als scheidsrechter Pieter Koelewijn de ontmoeting tegen BSV op gang heeft gefloten blijkt dat er vooralsnog niet zo vreselijk veel verschil zit tussen beide ploegen. Wat opvalt is dat Suameer een beetje moeizaam op gang komt, 'se moat der efkes ynkomme', zal coach Jan Vonk dat na afloop noemen. Het houdt in dat de score vrijwel gelijk op gaat, BSV blijkt een vooral zeer gedegen volleyballend team te zijn, de gasten maken niet al te veel fouten en aan het net beschikken ze wel degelijk over de nodige power. Zo wordt het van 4-3 even later 6-7 en omdat daar de nodige fouten van Suameer aan vooraf gaan, noopt die achterstand Jan Vonk tot een eerste time out. Daarin geeft hij ook aan dat er te veel dingen misgaan, met name in de opbouw en het bloc van de Sumarders. Het helpt, maar niet echt afdoende, want op 17-17 is de ze eerste set nog altijd in evenwicht. En opnieuw vertrouwt Vonk het niet helemaal, hij ziet dat zijn team in potentie wel degelijk de betere ploeg is, maar ook dat de ploeg zich te veel fouten blijft veroorloven. Deze time out 'docht mear fertuten', want nu drukt Suameer door naar 20-17 en even later via 23-18 naar 25-18. De eerste set is binnen, maar helemaal van een leien dakje ging het niet. Het is, met andere woorden, zeker nog geen gelopen koers.

tweede set
De tweede set is zeker van Suameer-kant beter, middels 4-1 en 9-3 wordt het 14-7 en daarmee heeft Suameer een toch wel substantieel gat geslagen. De service loopt prima en dat betekent dat BSV alle moeite heeft om de bal bespeelbaar bij de, overigens uitstekende, spelverdeelster te krijgen. Die maakt er nog aardig chocola van, maar te veel ballen bereiken haar niet of dusdanig dat zij er niets mee kan. Voor BSV zit er deze tweede set niet meer in dan een afgetekende nederlaag, het gat wordt steeds groter en de gasten beschikken niet over de mogelijkheden om de wedstrijd nog in een andere plooi te leggen. Via 17-8 en 22-12 wordt het uiteindelijk 25-15. Daarmee is het 2-0, en ik ben benieuwd of de Broekster froulju nu het moede hoofd in de schoot zullen leggen, het ziet er niet direct naar uit moet ik eerlijk zeggen. Het 'en no wy' klinkt strijdbaar en het straalt het nodige geloof in eigen kunnen uit. Winnen kunnen ze dit duel over drie sets niet meer, maar zo'n laatste set winnen zou toch een heel ander gevoel geven op de thuisreis naar Broeksterwoude.

derde set
Maar als BSV had gehoopt op in ieder geval één setwinst, dan wordt die hoop al redelijk snel maar toch tamelijk rigoureus de bodem ingeslagen. BSV mag even de illusie koesteren op een afloop in hun voordeel als het 1-3 wordt, maar het is zoals BZN het ooit bezong: 'it's just an illusion'. Op 11-3 heeft Suameer orde op zaken gesteld en dat nota bene in één enkele servicebeurt. Die gaat zelfs nog door tot 12-3 en dan is wel duidelijk dat ook deze set gespeeld is. BSV scoort nog wel een aantal punten, maar als Suameer het 25ste punt binnenslaat zijn de gasten nog niet verder gekomen dan de helft. En dus wint de thuisclub met 3-0, verdiend, maar niet nadat de ploeg van coach Jan Vonk er de nodige energie in heeft moeten investeren. Dat laatste betekende ook dat het een attractief duel was waarin af en toe prima werd gevolleybald.

Binne Kramer

{gallery}sport/sumar5216{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie