25
do, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
Gerhild van Rooij vertelt over kunst in Tytsjerksteradiel, Deze keer over Stil Werk van Johannes Bosgra

19 september heeft wethouder van cultuur Tytsy Willemsma in De Molkfabriek de tweejaarlijkse Kultuerprijs Tytsjerksteradiel (€ 1000,-) overhandigd aan Johannes Bosgra (Hurdegaryp, 1979). Een foto-expositie en projectie lieten zijn werken over natuur en familiegeschiedenis zien. De fotoserie Stripes,  internationale zeeschappen als horizontale lichtreflecties in water en lucht, lijkt abstract maar is hyperrealistisch. De ritmiek en compositie was voor Philip Glass aanleiding om een projectiepresentatie te bestellen. In 2019 liet Bosgra in de Schierstins (Veenwouden) Bomen van Bosgra zien, een artistiek eerbetoon aan zijn voorouders, boomkwekers sinds 1700. In Stania State en vele buitens in het Noorden staan hun historische eiken, beuken en platanen. In het buitenveld fotografeerde de kunstenaar Murmarations, zwermen protters. Series van Johannes Bosgra zijn internationaal meervoudig gelauwerd. Zijn werk is verstild, intens harmonisch en esthetisch.

Foto's Gerhild van Rooij

{gallery}Hilda/2020/stilwerkbosgra{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie