23
di, apr
0 Nieuwe art.

Overige sporten
BURGUM - Zaterdag 29 februari is Mark Klokman uit Feanwâlden Nederlands kampioen judo geworden in de gewichtsklasse -46 kg voor judoka’s tot 18 jaar. De Nederlandse kampioenschappen vonden dit jaar plaats in de Sport Campus Zuiderpark in Den Haag. Ruim 350 judoka’s, die op de voorafgaande kampioenschappen in één van de 7 districten in hun gewichtsklasse bij de beste 4 waren geëindigd, betraden de wedstrijdmat op jacht naar het podium.

Mark kwam namens Judoclub Sato uit Sneek uit voor het district Noord Nederland. In de eerste ronde moest hij het opnemen tegen een judoka uit Zuid Holland. Deze partij won Mark met een snelle heupworp (Uchi Mata). De volgende tegenstander was de kampioen van Limburg. Deze partij werd gewonnen met een houdgreep (Sankaku-jime). De derde partij was tegen een judoka uit het sterke district midden Nederland. Door een sterke pakking en slim judo wist Mark deze partij te winnen. Ook de halve finale ging tegen een judoka uit midden Nederland. Alhoewel deze judoka 4 kilo zwaarder en een kop groter was ging ook hier de winst naar Mark en plaatste hij zich voor de finale. In de finale kwam Mark alweer een judoka uit het sterke midden Nederland tegen. Door een snelle overname (met Ura Nage) wist Mark zijn tegenstander op de rug te gooien en werd daarmee Nederlands kampioen. Omdat het in Nederland de gewoonte is dat de Nederlands kampioen in de leeftijdscategorie tot 18 jaar de zwarte band krijgt mag Mark deze binnenkort ook ophalen. Een mooie kroon op de vele trainingsuren.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121