29
ma, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten

SURHUISTERVEEN – Het kon niet uitblijven. Na het succes van het eerste ‘Feanster Open’ dartstoernooi moest er wel een vervolg komen. Vrijdagavond 3 januari (aanvang 18.30 uur) en zaterdag 4 januari (aanvang 14.30 uur) wordt Zalencentrum De Lantearne te Surhuisterveen opnieuw omgedoopt tot het Ally Pally van Noord-Nederland. 

“De reacties waren het vorige jaar zo positief, dat we eigenlijk meteen hebben besloten om er een vervolg aan te geven”, zegt Wouter Numan. De eerste keer was een probeersel volgens de voorzitter van het organisatiecomité. “Wat kon je er van verwachten, is er genoeg belangstelling van de kant van de deelnemers? Wij hadden er geen idee van.” Tot grote tevredenheid van de organisatie stonden er maar liefst 55 koppels – waaronder een drietal uit Duitsland - op de deelnemerslijst.

Werd het toernooi het vorige jaar op één dag afgewerkt – het betrof alleen een koppeltoernooi - de tweede editie is groter van opzet en over twee dagen verdeeld. Op de vrijdagavond is er weer het koppeltoernooi, terwijl er nu op zaterdag een singletoernooi wordt gehouden. “Er wordt gespeeld op maar liefst 24 banen, verdeeld over twee zalen”, laat medecomitélid Sander van der Veen weten. “De halve finales en de finales worden op het podium gespeeld, waarbij de wedstrijd op een groot scherm te volgen is. Het vorige jaar gebeurde dat in een fantastische sfeer, dit jaar zal het niet anders zijn”, aldus Sander van der Veen.

De eerste editie van het koppeltoernooi werd gewonnen door Willem Zeeman en Sander Debreczeni uit Drachten. De concurrentie is deze keer echter groot. Op de deelnemerslijst staan o.a. Luke van der Kwast en Frans Harmsen, inmiddels een grote naam in het dartswereldje. Ook de jonge Jurjen van der Velde uit Zevenhuizen – wereldkampioen en Europees kampioen bij de jeugd - komt weer naar Surhuisterveen. De Groninger staat bekend als een groot talent en gaat op voor een carrière als prof.

De organisatie wordt ondersteund door dartspromotor Harm Jan Smid, uitbater van Darts Centre Groningen. “Hij geeft ons de nodige adviezen en regelt de organisatie rond de wedstrijden, een professionele aanpak dus”, licht Sander van der Veen toe.

De toegang voor het publiek is beide dagen gratis. Deelnemers kunnen zich nog opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie