02
do, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
BURGUM - Het was jammer en eigenlijk ook wel en beetje onterecht dat Harkema D1 er niet in slaagde de nul van het scorebord in sporthal De Wetterstins te schieten. Het werd 9-0 en dat was niet zozeer geflatteerd, als wel deed het onrecht aan de inzet en de strijdbaarheid van de verliezende ploeg. Quick D1 was zonder meer de betere ploeg, de sterkere ploeg met name en op die 9 was weinig aan te merken. Het ging om die nul, die zou kunnen suggereren dat Harkema er totaal niet aan te pas was gekomen.


Quick D1 te sterk voor Harkema D1
De D-pupillen van Quick uit Oudega wonnen zaterdagochtend ruim, héél ruim, van de D-pupillen van kvHarkema. Toen de scheidsrechter van dienst voor het einde floot, gaapte er een behoorlijke kloof tussen beide ploegen: 9-0. Niet eens geflatteerd, maar wel een teken dat er van een echte wedstrijd tussen twee ongeveer gelijkwaardige ploegen geen sprake was geweest. Waar zat hem dat verschil nou eigenlijk in? Nou, uiteraard in het scorend vermogen, anders wordt het geen 9-0. Maar eigenlijk was het onderscheid al te zien bij het inspelen van beide ploegen. Harkema, een team van alleen meisjes, Quick een mix van jongens en meisjes. Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als dat van de voorgaande wedstrijd, die tussen DOW en Zunobri, dat werd 1-9, bijna een identieke score dus. Maar ook bij Quick tegen Harkema was het met name het fysieke overwicht dat de doorslag gaf. Er waren trouwens wel meer opmerkelijke overeenkomsten met dit duel
en de wedstrijd tussen DOW en Zunobri. Ook daar kwam de winnaar tot negen treffers, ook daar werd het 0-4 en 0-5 middels twee schoten van afstand en ook daar was er die opmerkelijke m/v-verdeling. Kan haast geen toeval zijn zou je zeggen, maar aan de andere kant: zoiets valt nimmer te regisseren, tenminste, ik zou niet weten hoe.

eerste helft
Het duurt even voor de score wordt opengebroken en eigenlijk verbaast dat wel een beetje. De ploeg uit Oudega is beter, sterker, wint meer persoonlijke duels en met name in de onderschepping maakt Quick de meeste indruk. Ook in de rebound onder de korf is het Quick dat het laken naar zich toetrekt. Na die 1-0 is de 2-0 een prachtige doorloopbal en op 3-0 is de wedstrijd cijfermatig eigenlijk al gespeeld. De vraag is alleen hoeveel treffers de Oudegasters gaan scoren en natuurlijk ook of de jonge Harekietjes die hatelijk grijnzende nul van het bord kunnen vegen. De voortekenen voor dat laatste zijn niet echt hoopgevend, Harkema komt schotkracht te kort, lengte en kracht ook. Maar ze maken er wel degelijk een leuke pot korfbal van, ook als de kloof steeds breder en dieper wordt. Bij rust is het 5-0 en in feite mag je dat een prima prestatie noemen van de ploeg van coach Anton van Doorn. Dat is een realist, hij heeft allang gezien dat er voor zijn team niets meer in zit dan een nederlaag en dus laat hij zijn ploeg gewoon lekker voluit spelen en neemt het uiteindelijke verlies voor lief. "Fan sokke wedstriden leare se mear dan fan oerwinnings mei ik wit net hoefolle", zal hij na afloop terecht opmerken.

tweede helft
Het tweede bedrijf van dit duel onderscheidt zich nauwelijks van het eerste, zij het dat Quick nog slechts vier treffers aan die vijf van de eerste helft kan toevoegen. Harkema doet zijn uiterste best om in ieder geval die nul weg te poetsen en ze zijn er een paar keer dicht bij, maar uiteindelijk lukt dat net niet. Het wordt aldus 9-0, maar wie om tranen van teleurstelling zoekt na afloop komt bedrogen uit. Die tranen zijn er niet, Harkema heeft weer een les geleerd in het ondergaan van een nederlaag. Maar tegen een betere ploeg, en Quick wás beter, is het verlies geen schande. Ik heb ooit een 'ferneamd' coach horen zeggen: 'verliezen moet je leren, winnen niet, dat gaat vanzelf'.

Binne Kramer

{gallery}Syta/harkema241219{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie