29
vr, mrt
0 Nieuwe art.

Voetbal
LEEK – Het venijn zat hem in de staart bij VEV ’67 - ’t Fean ’58. Terwijl de Leeksters dachten de drie punten al in de zak te hebben sloegen de bezoekers vlak voor tijd keihard toe via René Mellema, waarmee de 2-2 eindstand op het scorebord kwam. Al werd het in de extra tijd nog stevig billenknijpen voor de blauwhemden toen in de allerlaatste minuut Jorn Udema alleen voor doelman Hessel Huisman verscheen. De Feanster goalie redde met een fenomenale reflex het punt voor zijn ploeg. Meteen daarna floot de prima leidende Sarah Brinkkemper voor het eindsignaal.

“Dik verdiend”, vond Minno van der Werff, de trainer van ’t Fean ’58. “Dit is een geweldig resultaat en een prima opsteker voor de jongens. Hier kunnen wij verder mee. Dit biedt perspectief”, glunderde hij meteen na afloop. “Ik ben trots op deze groep. We hebben een heel jonge selectie, waarbij die jonge knapen iets extra’s brengen. Dat is mooi om te zien.”

VEV ’67 wordt samen met Be Quick Dokkum en Marum gerekend tot de voornaamste kandidaten voor de kampioenstitel. De komende zaterdag komen de Dokkumers naar Surhuisterveen. Een pittige start derhalve voor de Feansters.
Kees Pranger, de nieuwe trainer van VEV ’67 liet onlangs optekenen mee te willen strijden voor promotie. Met name in de eerste helft lieten de Leeksters zien voetballend over een prima ploeg te beschikken. Er werd goed gecombineerd, men vond elkaar gemakkelijk. Dat resulteerde in de 20e minuut in de 1-0 toen Rense Dijk met een tegendraads geplaatste kopbal Hessel Huisman passeerde. Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later stuurde Raoul Dijkstra op links Bard Pultrum diep. Zijn afgemeten voorzet werd even fraai binnengekopt door Jens Hamstra. Een doelpunt uit het boekje (1-1).

De thuisclub bleef de bovenliggende partij en kreeg meer kansen. Slechts eentje werd er benut toen in de 35e minuut een misverstand in de Feanster verdediging door Marco Soeten koppend werd afgestraft (2-1). Een verdiende voorsprong, de thuisclub heerste met name op het middenveld. “Daar hadden wij in het eerste bedrijf niet voldoende vat op”, vond ook Minno van der Werff. “Maar dat hebben we in de tweede helft rechtgezet. Toen verloren zij de grip op ons en konden wij er gevaarlijk uitkomen. Wij kunnen ons vastbijten in de tegenstander, dat zag je vooral na rust.”

Er werden toen aan beide kanten kansen gecreëerd, met de gevaarlijkste voor de bezoekers. Benut werden de mogelijkheden echter niet. Tot de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd toen Edwin Notebomer na een pass van Jens Hamstra de mee opgekomen René Mellema bediende (2-2). Een treffer die werd gevierd als een overwinning. “We staan er goed op, ook conditioneel”, zo constateerde een tevreden Minno van der Werff.

Jacob Hielema

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121