×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Voetbal
HARKEMA-OPEINDE heeft de tweede wedstrijd van de bekerpoule met 5-0 gewonnen van vijfdeklasser Suameer. Voor de pauze beten de bezoekers nog aardig van zich af. Na de helftwisseling werd het voor de Sumarders hoofdzakelijk een kwestie van tegenhouden. Nadat Harkema het vierde doelpunt had geproduceerd verdween aan thuiszijde de drang een monsterscore neer te zetten. Alleen Paul van der Heide vond in het laatste kwart van de wedstrijd nog het net achter de goed keepende Suameer-goalie Haaije Pijl.

Harkema-trainer Jan van Dijk had ten opzichte van de wedstrijd in Garyp een week eerder een aantal wisselingen doorgevoerd om zo iedereen voor aanvang van de competitie nog eens aan het werk te zien. Daarnaast waren aanvoerder Chris Hoeksma en Sake Kooistra niet fit genoeg om aan het duel deel te nemen. Van onwennigheid was geen sprake. Drie minuten stonden er op de klok toen de brilstand van het scorebord af kon. Fokko Spinder leverde een goede voorzet af, die door Hilbrand Benedictus vakkundig werd afgerond. Toen Fokko Spinder een minuut later keeper Pijl op zij pad vond, leek al vroeg een walk-over in de maak. Het pleit voor vijfdeklasser Suameer dat het zich daarna niet ingroef en waar mogelijk de aanval zocht. “De Skiepekoppen” kregen ook enkele kansjes, al konden deze pogingen Harkema-goalie André de Graaf niet heel erg verontrusten. De grootste kans was er in de 40ste minuut. Deze ontstond uit een snelle tegenstoot. Patrick Sijtsma bracht Jaap Pietersma in kansrijke positie. Het gehaaste schot van Pietersma verdween naast de Harkemaster veste. Op dat moment was de score al opgelopen tot 2-0. In de 34ste minuut kapte Alex van der Tuin zich op de rand van het strafschopgebied vrij en knalde strak raak in de dichtstbijzijnde hoek.

Na de pauze bleek dat de eerste helft behoorlijk krachten had gekost aan de kant van Suameer. De bezoekers konden het steeds moeilijker belopen. Nadat Hille Postma een puike voorzet van Fokko Spinder naast het doel liep, deed Postma het in de 56ste minuut beter door de 3-0 te scoren. Invaller Albert Veenstra stond aan de basis van dit doelpunt. Veenstra, als vanouds ieder duel aangaand, kleunde in een hoge bal van Wytse Couperus. Vanuit de carambole die ontstond kon Hille Postma vrij door richting doel. Beheerst schoot hij het leder in de touwen. In de 66ste minuut was Veenstra zelf trefzeker. Het was Gerard Spinder die Daniël Postma goed vrij speelde. De inzet van Postma werd door keeper Pijl gered. Uit de rebound van Albert Veenstra was de Sumarder goalie kansloos. Er waren genoeg kansen voor de thuisploeg om de bezoekers op nog grotere achterstand te zetten. De drang een hoge score neer te zetten ontbrak bij de Harekieten. Zo leek het duel rustig naar het einde te kabbelen, tot arbiter Olthof in de slotfase vond dat hij zijn stempel op de wedstrijd moest drukken. In de 83ste minuut kreeg Fokko Spinder op tamelijk kinderachtige wijze een rode kaart voorgeschoteld van de Groninger leidsman voor vermeende kritiek op de arbitrage. Lang kon Suameer niet genieten van de numerieke meerderheid. Een minuut later kreeg aanvoerder Willem van der Veer zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Ook hierna bleef Olthof nog even met kaarten zwaaien. Vanuit Harkemaster perspectief bekeken kwam er alsnog een mooi slotakkoord. In de laatste minuut leverde invaller Paul van der Heide een verwoestend schot af, dat pas vaart minderde toen de bal in de winkelhaak kletste.

Zo kwam er een enigszins zuinige 5-0 score in de boeken. Een smet op het sportieve duel was zonder meer de vele uitgereikte kaarten aan de voetballers van beide teams. Voor Harkema is het positief dat het heel dicht bij plaatsing is van de knockout-fase, hetgeen al sinds 2016 niet meer is gelukt. Er moet eerst nog wel een gunstig resultaat behaald worden tegen Suawoude. Deze ploeg verloor zaterdag met 0-4 van V en V’68 en is volgende week zaterdag te gast in Harkema.

Foto's: Klaas Elzinga
{gallery}Luc/2020/harkemapein2{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121