01
wo, mei
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Korfbal
OENTSJERK - Toen het bij de rust in de wedstrijd tussen de A1 junioren van De Wâlden en CSL uit Britsum 6-8 stond, leken nog niet alle kansen verkeken voor de Trynwâldster beloften. Maar toen CSL in de tweede helft het gat steeds groter maakte en de thuisclub steeds verder achterop raakte, verdwenen die kansen als sneeuw voor de zon en bleef slechts een 'Vlaams waterkansje' over voor de ploeg van het coachduo Bareld Bos en Sjieuwke van der Veen. Zij moesten toezien hoe hun team kansloos verloor met 10-20. 
Tweede helft er te veel aan voor De Wâlden A1

In de eerste helft leek het allemaal nog niet zo beroerd voor De Wâlden A 1 in de wedstrijd tegen CSL uit Britsum. Dat zijn in principe de beloftenteams van beide verenigingen, de hoop voor de toekomst zeg maar, zij zullen het over een paar jaar moeten doen, zij zullen het over moeten nemen van de huidige generatie. En in feite is dat elke keer weer een spannend en onvoorspelbaar proces, waarvan de uitkomst nooit zeker is, in ieder geval niet eerder dan dat het zover is, dat de nieuwe generatie heeft laten zien wat ze in huis heeft. Terug naar het hier en nu: wedstrijden in deze categorie zijn vaak interessant, spannend en het zijn soms ook 'eye openers' waar het de doorbraak van jonge talenten betreft. Deze wedstrijd zou zo'n duel moeten zijn, en dat was het ook, zij het dat alleen de eerste helft een echte wedstrijd was, de tweede werd gedomineerd door de gasten uit Britsum, die het na 6-8 bij rust op basis van duelkracht en schotvaardigheid definitief afmaakten: 10-20.

eerste helft
De wedstrijd staat onder leiding van een oude bekende, Jan Tiemersma, ik ken hem van zijn actieve korfbaltijd bij met name Blauw Wit, de vereniging die nu Heerenveen heet. Hij heeft geen enkele moeite met dit duel, ook al omdat beide coaches zich beperken tot waar ze voor ingevlogen zijn: het coachen en begeleiden van hun team. Als Tiemersma de wedstrijd in gang heeft gefloten is het lichtelijk verrassend De Wâlden dat het bal opent. Al moeten we op die openingstreffer welgeteld 12 minuten wachten en dat is lang voor een wedstrijd tussen twee A-juniorenteams. Even later wordt het zelfs 2-0 middels een fraaie afstander. Maar dan heeft CSL er genoeg van, de gasten verhogen het tempo en komen vlot op 2-2. En als ze er even later 2-3 van maken, is duidelijk dat De Wâlden ondanks het goede begin nog lang niet klaar is met deze tegenstander. Het wordt 2-4, maar op 3-4 is de marge gereduceerd tot minimale proporties. De Wâlden blijft bij qua score, maar slaagt er niet in op gelijke hoogte te komen. Via 3-5, 4-6 en 5-7 wordt het 6-8 bij rust en dan is er voor de thuisclub nog voldoende perspectief, niet alleen qua score, maar ook waar het de speelsterkte betreft.

tweede helft
Dit tweede bedrijf begint goed voor De Wâlden met 7-8, maar na 8-9 gaat het mis voor de thuisclub. CSL trekt het laken definitief naar zich toe en op 8-12 is het verschil al opgelopen naar vier treffers. Nog niet onoverkomelijk, zeker niet in zaalkorfbal, maar als er 8-15 op het scorebord staat, wordt het natuurlijk wel degelijk zorgelijk voor de Trynwâldsters. Niet alleen scoort CSL makkelijk en frequent, maar het feit dat die score bij De Wâlden bijna helemaal wegvalt is in fete beslissend. CSL komt aan een serie van liefst tien (!) treffers zonder dat de thuisclub daar wat tegenover kan stellen: van 8-9 naar 8-18. Ja, en dat moet je concluderen dat het over en uit is, zo'n gigantische kloof valt niet meer te dichten. Pas op 8-18 kan De Wâlden nog weer eens scoren, maar dat is niet meer dan de beroemde druppel op de gloeiende plaat: 9-18. CSL rondt de kaap van twintig doelpunten op 9-20 en daarna smaakt De Wâlden het twijfelachtige genoegen om de eindstand op 10-20 te mogen bepalen. Een zware nederlaag die je eigenlijk in de eerste helft niet zag aankomen. Maar in de tweede helft was CSL oppermachtig en had, niet onbelangrijk natuurlijk, een veel beter schotpercentage.

Binne Kramer                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    {gallery}Hilda/dewaldencsl{/gallery}  

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie