18
do, apr
0 Nieuwe art.
Advertentie:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_FOLDER_BASE] Afbeeldingsmap %s gedefinieerd in de administration back-end moet een relatief pad hebben vanaf de Joomla root.

Nieuws
Gerhild van Rooij vertelt over beelden in Achtkarspelen: deze keer vertelt zij over Hamster Ko van Annet Haring
Aan het miniplantsoen bij Tsjerke Buorren 2 staat op een stenen plaat het bronzen kunstwerk de Droegehamster. Het beeld rust aan de korte zijden op opgemetselde bakstenen staanders, die in het midden door een halfhoog bakstenen muurtje zijn verbonden. Aan de korte zijden van de stenen plaat staat: PLAK JÛN IN 1980 en MAKKE TROCH ANNET HARING. Zij maakte het toen zij al enkele jaren in Friesland woonde.
De interactie tussen de onderhandelende boer en koopman is mooi gevangen in hun houdingen. Ze staan bij de diagonaal tussen hen in geplaatste Hamster Ko, een koe uit Drogeham of de omliggende Walden. Dit type koe was volgens overlevering wat lichter gebouwd dan koeien van de klei. Als een koopman te weinig voor een koe wilde betalen, reageerde de boer: ‘It is gjin Droegehamster’!

Foto's: Gerhild van Rooij
{gallery}Hilda/2020/hamsterko{/gallery}

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kanaal30/domains/archiefkanaal30.nl/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Advertenties




Advertentie